womensecr.com
  • Spel för schoolboys Mini-basketboll

click fraud protection

I hjärtat av mini-basketballen är modern basket, anpassad för barn 8-11( 8-9 år gamla första grupp, 10-11 år gamla).Matcher för mini-basketboll hålls mellan två lag av fem spelare( förutom fem reserv, som kan vara i varje lag).Målet för varje lag är att kasta så många bollar i motståndarens korg som möjligt, samtidigt som spelreglerna respekteras.

Area basketmatch( Fig.) Är en rektangel med en längd av 26 m och en bredd på 14 m. Den nedre kanten av skölden är på en höjd av 2 m till 35 cm från webbplatsnivå.Bredden av avskärmnings 120 cm, höjd 90 cm. Höjden hos ringen 2 m från golvet 60 cm, diameter 45 cm. Spelarna i ett lag skall ha samma form med siffrorna på ryggen och bröstet. Under förutsättning att den angivna andelen av märkningen är observerad, tillåts platsens minsta dimensioner.

Spelet består av två tjugo minuters mellanrum, mellan vilka ges en tio minuters paus. Varje halvdel är uppdelad i två tio minuters perioder med en obligatorisk paus på 2 minuter. Varje lagspelare måste delta i spelet i minst en tio minutersperiod.

instagram viewer

Om bollen träffar korgen delas två poäng till laget, om bollen kastas med ett frikast - en poäng.

Spelreglerna skiljer sig inte signifikant från de som accepteras i basket för vuxna.bollen med båda händerna, återuppta ledning, efter att bollen har försenats av en eller två händer( dubbel dribbling) inte slå bollen med knytnäven eller foten, att göra med bollen mer än två steg, ta bort foten från golvet under svängar, att leda. Du kan inte stanna mer än 3 sekunder i en tre sekunder zon när laget äger bollen. Laget som är i besittning av bollen är skyldig att rulla till korgen inom 30 sekunder. Bollen måste komma in i spelet inom 15 sekunder, om det gick bortom gränserna för webbplatsen eller efter att den träffat ringen( tiden räknas efter att bollen har tagits emot från domaren).

Laget förlorar bollen för ovanstående överträdelser. Han kastas ut på grund av sidlinjen på den plats som utses av domaren.

Ett personligt fel beaktas för brott som begåtts av spelaren i kontakt med fienden. En spelare som har begått fem personliga fel är utesluten från spelet till slutet.

Med ett enkelt( oavsiktligt) personligt fel kastas bollen in bakom sidolinjen nära överträdelseplatsen. Om överträdelsen är avsiktlig ger domaren rätten till offret att utföra två frikastningar. Straffskott tilldelas inte när spelaren attackerar korgen och kastar bollen( ett personligt fel räknas) vid tidpunkten för överträdelsen. För uppenbar elakhet kan spelaren avlägsnas från fältet till slutet av spelet med rätt ersättning.

Det är viktigt att övervaka uppfyllandet av de fritt kasta förhållanden som spelaren måste utföra inom 5 sekunder efter att ha tagit bollen från domaren. Tjänaren har inte rätt att gå fram tills bollen berör skärmen eller ringen. Spelare, ligger längs trapets frikast( bredvid en styrelse plats på båda sidor upptar den defensiva spelare) är inte berättigade att gå in i området för frikast, tills bollen vidrör ring eller styrelsen.

döma i mini-basket är i regel domaren på fältet, domaren-sekreterare i( har ledande genom spelet, registrerar spelarna kastat bollar, och ersättning spelare) och tidtagaren, som styr spelet och meddela domaren om tidpunkten för varje periodens slut.

organisera en mini-basket i skolan, kan du inte bara minska den allmänt accepterade storleken på platsen, men också storleken på brädor och höjden av korgarna på golvet som kommer att hjälpa barn enkelt skaffa de rätta tekniska färdigheter. Eftersom mini-basketboll inte kräver seger för ett av lagen, kan spelet sluta i rita.

En domare kan vara lindrig mot kränkningar som inte påverkar spelets fortsatta förlopp och lägger inte gärningsmannen i en gynnsam position. Regel 3c kan till exempel räknas endast om det finns en väldigt hög spelare och försiktigt vistas i den tre sekunderiga zonen i väntan på bollen. Detta gäller även regel 30 c.