womensecr.com
  • Spill for schoolboys Mini-basketball

click fraud protection

Grunnlaget for mini basketball er moderne basketball, tilpasset barn 8-11( 8-9 år gamle første gruppe, 10-11 år andre).Kampene for minikampball holdes mellom to lag med fem spillere( i tillegg til fem reserver, som kan være i hvert lag).Målet med hvert lag er å kaste så mange baller i motstanderens kurv som mulig, samtidig som spillets regler overholdes.

området basketballkamp( fig.) Er et rektangel med en lengde på 26 m og en bredde på 14 m. Den nedre kant av skjermen er i en høyde på 2 m og 35 cm fra området nivå.Bredden av de skjermende 120 cm, høyde 90 cm. Høyden av ringen 2 m fra gulvet 60 cm, en diameter på 45 cm. Spillerne av et lag skal ha den samme form med tallene på rygg og bryst. Forutsatt at den angitte delen av merkingen er observert, er de minste dimensjonene på nettstedet tillatt.

Spillet består av to tjue minutters intervaller, hvorav det gis en ti minutters pause. Hver halvdel er delt inn i to ti minutters perioder med en obligatorisk pause på 2 minutter. Hver lagspiller må delta i spillet i minst en ti minutters periode.

instagram viewer

Hvis ballen treffer kurven, blir to poeng tildelt laget, dersom ballen kastes med et fritt kaste - ett poeng.

Reglene i spillet avviger ikke vesentlig fra de som er akseptert i basketball for voksne.ball med begge hender, gjenoppta ledelse, etter at ballen har blitt forsinket av en eller to hender( dobbeltdrible) Ikke slå ballen med knyttneven eller foten, å gjøre med ballen mer enn to trinn, ta foten av gulvet i svinger, til å lede. Du kan ikke være mer enn 3 sekunder i en tre-sekunders sone, når laget eier ballen. Lag som er i besittelse av ballen er forpliktet til å rulle til kurven innen 30 sekunder. Ballen må introdusert til spillet i 15 s, om gått utover grensen av eller etter inn i ringen( den tid tellet etter mottak av ball fra dommer).

Laget mister ballen for de ovennevnte overtredelsene. Han kastes ut på grunn av sidelinjen på det sted dommeren utpeker.

En personlig feil anses for brudd begått av spilleren som er i kontakt med fienden. En spiller som har begått fem personlige feil er utelatt fra spillet til slutten.

Med en enkel( utilsiktet) personlig feil blir ballen kastet inn bakfra sidelinjen i nærheten av bruddstedet. Hvis overtredelsen er forsettlig, gir dommeren rett til offeret til å utføre to frie kaster. Straffspill blir ikke tildelt dersom spilleren angriper kurven og kaster ballen( en personlig feil teller) ved overtredelsestidspunktet. For åpenbar uhøflighet kan spilleren fjernes fra feltet til slutten av spillet med riktig erstatning.

viktig å føre tilsyn med vilkårene straffekast, må en spiller utfører innen 5 sekunder etter å ha mottatt ballen fra en dommer. Kasteren har ikke rett til å gå fram til ballen rammer skjoldet eller ringen. Spillere, ligger langs trapes frikast( ved siden av et bord sete på begge sider okkupere den defensive spilleren) er ikke kvalifisert til å gå inn i området av straffekast, før ballen berører ringen eller styret.

dommer i mini-basketball er som regel dommeren på feltet, dommeren-sekretær( er ledende gjennom spillet, registrere spillerne kastet baller, og utskifting spiller) og tidtakeren som styrer spillet og varsle dommeren om tidspunktet for hver periodeslutt.

organisere en mini-basketball på skolen, kan du ikke bare redusere generelt akseptert størrelsen på området, men også størrelsen på styrene og høyden av kurvene på gulvet som vil hjelpe barn enkelt skaffe de riktige tekniske ferdigheter. Siden mini-basketball ikke krever seieren til et av lagene, kan spillet ende opp i uavgjort.

En dommer kan være lindrende mot brudd som ikke påvirker videre løpet av spillet og ikke setter lovbryteren i en gunstig posisjon. Regel 3c, for eksempel, kan bare regnes hvis det er en veldig høy spiller og forsiktig oppholder seg i tre-sekunders sonen i påvente av ballen. Dette gjelder også regel 30 c.