womensecr.com
  • Spel voor schooljongens Handbal

click fraud protection

De game wordt zowel in de hal als op open plekken gespeeld. De geaccepteerde afmetingen van het veld zijn 20X40 m, maar onder de omstandigheden van de school kan het worden verminderd, waarbij de conventionele markering behouden blijft( afb.).

Gate Hall( 2X3 m) kan worden vervangen door een speciaal gemaakte schild gegraveerd met de gekleurde vierkantjes met vermelding van de meest kwetsbare plaatsen.

Het spel bestaat uit twee teams, bestaande uit zes veldspelers( verdedigers en aanvallers) en een keeper. De bal is minder volleybal en heeft een gewicht van 350 - 400 g. Voor beginners kun je een eenvoudiger, rubberen bal gebruiken. Om deel te nemen aan wedstrijden moeten teams een andere kleur hebben met het embleem en de nummers op T-shirts en korte broeken.

Bij tweerichtingsspelen probeert elk team de bal in het doel van de tegenstander te gooien. De aanvalstechniek bestaat uit het vangen en overbrengen van de bal en de worpen op het doel, zonder de halfronde zesmeterlijn te betreden. De techniek van verdediging bestaat uit het vermogen om de bal te onderscheppen, zonder de regels te overtreden, de aanvaller te blokkeren, de bal uit hem te duwen. De doelverdediger kan de bal met zijn handen en voeten vasthouden en de bal in het spel gooien.

instagram viewer

Alle acties met de bal zijn alleen toegestaan ​​met handen. De duur van het spel voor volwassenen is 60 minuten( mannen) en 40 minuten( vrouwen) met een pauze tussen de 10 minuten. In kinderwedstrijden drie helften spelen: meisjes 10 + 110 + 15 min, jongens 15 + 15 + 20 min. Na de eerste helft wordt een minuut pauze gegeven, nadat het tweede team 10 minuten rust heeft gehad. Het vervangen van de eerste en tweede helften zijn niet toegestaan ​​(in de officiële wedstrijden van schoolkinderen), behalve in gevallen waarin een van de geblesseerde spelers. Voor grofheid kan de speler uit het veld worden verwijderd.

In de loop van het spel voor het overtreden van de regels van de bal( lopen met de bal in zijn handen), de verkeerde slot, balverlies, out-of-bounds, de bal wordt gegeven aan de tegenpartij voor een inworp aan de zijlijn.

In elke helft kan de leraar( coach) een minuut pauze nemen. Als in deze tijd iemand van de spelers waar een twee- of vijf minuten straf, toegekend voor een opzettelijke ruwheid, dan is een time-out op het moment dat de straf niet tot uiting komt.

tijdens wedstrijden tussen klassen of scholen( "rapid ball") voor het winnende team krijgt twee punten voor een gelijkspel -Een punt, voor de nederlaag - nul punten.